DR. KÁDÁR BÉLA

Teljes szövegű keresés

DR. KÁDÁR BÉLA
DR. KÁDÁR BÉLA, a költségvetési és pénzügyi bizottság elnöke: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Talán furcsának tűnik, hogy itt a gazdasági helyzetelemzésre olyan sok szót használunk el, de régi bölcsesség, hogy a jó kormányzás a jó helyzetmegítéléssel kezdődik. Ebből a szempontból nem megnyugtató az a kampány-előkészítő sikerpropaganda-sorozat és az erre adott kritikák kormányzati fogadása, amiről tegnap is meg a közelmúltban is meggyőződhettünk. Sem a jó ízlés, sem pedig a szakszerűség alátámasztására nem használhatók olyan érvek, hogy "mit követtek el maguk a múltban", meg hogy "az ellenzék valótlanságokat állít". Az ellenzék egyszerűen fel akarja hívni a figyelmet - ez a tisztje - egy ország helyzetében kialakuló feszültségpontra.
Ez nevezetesen a Varga képviselő úr által említett külkereskedelmimérleg-romlás, amely különféle korábbi híresztelésekkel ellentétben valós folyamat. Egyéves kereskedelmimérleg-romlást a nagyvilág még tudomásul fog venni. De nincs okunk feltételezni, hogy a jövő évben a '97-es tendenciák megfordulnak, hiszen ezt a választási racionalitások aligha teszik megengedhetővé a kormányzati térfél számára, és akkor bizony számolnunk kell azzal, hogy a nagyvilág magyarországi helyzetmegítélése romlik, és ennek az árát meg kell fizetni. Van ennek ellenszere, persze, hogy van! Ha egyszer az importféket eltávolítom, akkor tessék megfelelő exportösztönzőket beépíteni! - ennek viszont nem látjuk a gyakorlatban, a tettek szintjén különösebb nyomát.
Erre akarjuk a kormány figyelmét felhívni. Ez nem egy, a kilencvenes évek elejéről örökölt probléma, hanem a jelenlegi szabályozásé. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem