BOGÁRDI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Barsiné Pataky Etelka tényleg sokadik felszólalása ebben a parlamentben autópályaügyben - de megoldást keresve. Önök pedig minden alkalommal az előző kormányra visszamutogatva megtagadják a megoldás keresését - és ez a fő probléma.
(9.50)
Jelzem: jó lenne figyelembe venni, legalább önöknek, a saját miniszterelnökük intelmeit, miszerint véget kell vetni a visszamutogatásnak, és meg kellene oldani a problémákat. Ezt Bauer Tamásnak külön ajánlom, mert az az ő szájából még soha nem hangzott el, hogy kérem, mi hibáztunk, legalább, ha mást nem, a család vonatkozásában is figyelembe kellene venni. Ez a magyar néppel kapcsolatosan olyan mérvű cinizmus, amit nem lehet szó nélkül hagyni.
A koncessziós törvényt egyébként, tisztelt parlamenti képviselőtársaim, önök is megszavazták annak idején. Azóta bebizonyosodott róla, hogy hibás - akkor a mindenkori kormánynak azt kell keresnie, hogy ez a hiba hogyan javítható ki. Nem azért választanak négyévenként új kormányt, hogy az a kormány visszamutogasson és azt mondja: hát mi nem csináltunk semmit sem, kedves uraim, mi az előző kormánytól örököltünk. Mit mondhatott volna az előző kormány, ha így áll hozzá a dolgokhoz?! (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Mit mondhatott volna? - kérdezem Bauer úrtól. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Azt mondta! Azt mondta! - Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Tehát azt javaslom önöknek - egyébként az 5-ös autópálya pénzügyi szerződését a Horn-kormány kötötte meg, úgyhogy ezt nem árt tudni -: megoldást keressenek, és ne bűnbakot!
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem