DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Asszony! Surányi György azzal indokolta az egymilliárd USA-dollár felvételére irányuló szándékunkat, hogy jelen kell lennie Magyarországnak a pénzpiacon. Emlékeztetem önt arra, hogy valamikor Fekete János pedig arra hivatkozott, hogy bolond az, aki nem vesz fel újabb és újabb kölcsönöket, mert az jár jól, aki eladósodik.
Úgy gondolom, hogy az egymilliárd USA-dollár eddig a legnagyobb összegű kölcsönfelvétel, amelyet egy program keretein belül felvenni szándékoltak. Évekig azt állították, hogy a külső adósság csendes átütemezése megtörtént, és az energiaszektor privatizációjára azért volt szükség, hogy csökkentsék az államadósságot, és a külső államadósság csökkentését az ország létkérdésének minősítették. Most az egymilliárd dollár felvételével kétségkívül az újabb eladósodás kezdetét jelentheti ez a jelentős összegű felvét.
Ezért kérdezem: ha egyszer igaz az az állítás, hogy a piaci jelenlétet akarják prezentálni az egymilliárd dollár felvételével, kérdezem öntől, miniszter asszony, miért nem adnak kölcsönt akkor önök, ha egyébként annyira jól áll a gazdaság, hogy önök csak prezentálni akarják a jelenlétet, hiszen akkor még kamatokat is kaphatnánk. Várom megtisztelő válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem