DR. KUTRUCZ KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A múlt héten, csütörtökön a teletexten a következő hír volt olvasható; idézem: "A Rusznák-ügy BRFK-s nyomozói egy Suzukit és pénzjutalomként összesen félmillió forintot kaptak az Autóker Holdingtól."
Utánanéztem az ügynek, és azt sikerült kiderítenem, hogy a Suzukit nem a nyomozók kapták, hanem a rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztálya, viszont úgy tűnik, hogy az 500 ezer forintot tíz nyomozó kapta az Autóker Holding megbízott vezérigazgatójától, Mezey Andrástól; egyébként az átadáskor ott volt Rusznák Imre is. Ugye, ismeretes képviselőtársaim előtt, hogy Rusznák Imre - MSZP-s képviselő a fővárostól - nagyon sajnálatos bűncselekmény áldozata lett. Ebben a bűncselekményben nyomozott a BRFK. Három gyanúsítottból kettőt sikerült kézre keríteni, a harmadik telefonált a rendőrségnek, hogy most elmegy két hónap szabadságra, két hónap múlva lehet tovább keresni. (Derültség.) Ez ügyben, a sikeres nyomozás jutalmaként kapott tíz nyomozó 500 ezer forintot, ami - ha jól számolok - fejenként 50 ezer forintnak felel meg.
Kétségtelen tény, hogy ez egy sajátos jövedelemkiegészítés. Ezért kérdezem a miniszter urat, hogy hogyan kívánja növelni a nyomozók jövedelmét. Így? (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem