PUCH LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

PUCH LÁSZLÓ
PUCH LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Homoki képviselőtársam felszólalásában több ellentmondás van. Egyszer azt mondta, hogy nem volt és nem talált a kormány vizsgálóbizottsága semmit a privatizációban, utána meg azt mondta, hogy volt hat feljelentés, aminek még nincs vége. Úgy gondolom - ahogy az előbb elhangzott Juhász képviselőtársam szájából -, hogy magára a bíróságokra és az ügyészségekre sem a kormánypártoknak, sem az ellenzéknek nincs ráhatása, hogy mikor milyen vizsgálatot végeznek; úgy gondolom, a kormány megtette ebben, amit megtehetett.
A másik: a privatizációs döntések döntő többsége az állami gazdaságok tekintetében 1994 előtt született meg, és az én ismereteim szerint a privatizációs törvényben 75 százalék fölötti az az állami tartós tulajdoni arány, amire ön azt mondja, hogy most folyamatban lévő privatizációk vannak az állami gazdaságoknál. Az én ismereteim szerint ahhoz előbb a törvény módosítására lenne szükség, hogy bármilyen privatizáció történjen, hiszen a különbözet jelentős része jelenleg dolgozói részvényekben van, és egy nagyon kis sáv lehet esetlegesen, ami meghirdetésre kerül.
Szeretném felhívni a kisgazda képviselőtársaim figyelmét, hogy amikor a privatizációs törvényt megalkottuk közösen, akkor bekerült egy olyan passzus, ami az ÁPV Rt. felügyelőbizottságában minden pártnak ad egy helyet, pontosan azért, ha bármi olyan gyanúja van, ami visszaélésre, bármire enged következtetni, akkor erre a legjogosultabb az ÁPV Rt. felügyelőbizottsága, hogy megvizsgálja, és ennek a vizsgálatnak az eredményeképpen minden lehetősége megvan a döntéshozóknak, hogy ezt követően eljárjanak, ha olyat tapasztaltak, ami igazságtalan.
(17.30)
Ebben az ügyben jó lenne élni azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a törvény adott, és nem a tisztelt Házban állandóan féligazságokkal vagy még féligazságokat sem tartalmazó hozzászólásokkal szórakoztatni bennünket.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem