JUHÁSZ PÁL

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ PÁL
JUHÁSZ PÁL (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Mi nem tartanánk indokoltnak egy ilyen bizottság fölállítását, a következő okokból. Ezek az állami gazdaságok privatizációjára vonatkozó döntések '92-93-ban voltak. Ha a mai parlament '92-93-as államigazgatási és politikai döntésekre állít fel vizsgálóbizottságot, az egy utánrúgás.
A második dolog: minden bizottságnak - a mezőgazdasági bizottságnak is - vannak albizottságai, amelyeknek mindezeknek a kérdéseknek utána kellene nézniük, és feltétlenül utána is néznek, ha Gyimóthy képviselő úr kezdeményezi, amiket itt mondott. Ezért megkerülhetetlenek ezek a kérdések.
Harmadszor azért, mert valóban rengeteg olyan ügy van, amely igazságügyi kérdéseket vet föl. Esetleges büntetőügyek kivizsgálására azonban egy parlamenti bizottság alkalmatlan; én ennél többet is állítok: disznóság, ha parlament csinálja, mert az igazságszolgáltatás és a törvényhozás szétválasztásának elvét rúgja föl.
Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem