GAÁL GYULA

Teljes szövegű keresés

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA (SZDSZ): Köszönöm. Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Azt mondta a kisgazda képviselőcsoport hozzászólója, hogy komoly és megfontolt tárgyalás alapján nyújtotta be a Kisgazdapárt ezt a javaslatot. Én aggódom: mi van azokkal a javaslatokkal, amik itt elvesznek ezen a komoly és megfontolt szűrőn? Ugyanis itt világossá kell tenni, hogy olyan javaslatról van szó, ami nem bírálható el érdemben. Olyan javaslatról van szó, amely egy olyan döntés után született, amely döntésnek a Kisgazdapárt is részese volt. Az Országgyűlés 1995 decemberében döntött erről a kérdésről; az Országgyűlés eldöntötte, mire fogja fordítani a privatizációs többletbevételeket. A Kisgazdapárt egyetértett ezzel a döntéssel, megszavazta.
A következő állomása ennek a történetnek az volt, hogy valóban - az Országgyűlés döntésének megfelelően - a kormány az adósságállomány csökkentésére fordította az összeget. 1996 során a nettó kormányzati külföldi adósság 10,6 milliárd dollárról 7,9 milliárd dollárra, azaz 2,7 milliárd dollárral csökkent. Tehát nem igaz Torgyán Józsefnek az az állítása sem, hogy követhetetlenné vált ennek a pénznek a felhasználása - pontosan kimutatható, hogy mi történt vele.
Miután a külföldi államadósság csökkentésére felhasználta az ország ezt a pénzt, utána Torgyán József remeknél remekebb javaslatokat fogalmazott meg arra, hogy mire kellene elkölteni. Én is tudnék nagyon jó javaslatokat megfogalmazni arra, hogy a tavalyi fizetését mire költse el Torgyán József, de ha már egyszer elköltötte ezt a pénzt, akkor nem érdemes azt a látszatot kelteni, mintha újra és újra el lehetne költeni ugyanazt a pénzt. (Derültség és nagy taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem