DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tehát az M5-ös autópálya gyorsított ütemű építésére a bevételek 60 százalékát indítványoztuk felhasználni, míg a 44-es számú út autópályává alakítására pedig a bevételek 40 százalékát indítványoztuk felhasználni, de ehhez a kormánynak be kellett volna számolnia a privatizációs bevételeiről. Az indokolás arra helyezte a hangsúlyt, hogy a terven felüli bevételeket azért célszerű a '95-ös és '96-os kiadások fedezését követően teljes mértékben a gazdaság növekedésének elősegítésére felhasználni, mert az adósságterhek kifejezetten egy olyan gazdasági fellendülést tesznek szükségessé, ahol a növekedés mindenki számára észlelhető.
Az autópályák gyorsított ütemű kiépítésének a déli, délkeleti körzetek gazdaságainak fellendítése szempontjából van kiemelkedő jelentősége. Ezáltal válik lehetővé az érintett régiók hatékonyabb bekapcsolása a hazai és a nemzetközi munkamegosztásba.
Amikor ezt az előterjesztést a tisztelt Ház elé tártuk, a délszláv háború befejezésével kapcsolatos jelentőségére is felhívtuk a figyelmet, továbbá arra, hogy az újjáépítés megindulásában milyen szerepe lehet az M5-ös út koncesszió nélküli megépítésének, tehát az állami beruházásban való megvalósításnak. Azóta ismeretes, hogy a környező polgármesterek milyen méretű tiltakozó akciókat szerveztek választópolgáraik megbízásából. (Az elnök csengője megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Úgy gondolom, hogy emiatt is... Elnök úr, közben... - 30 másodperc még jár nekem! (Derültség.)
Tehát úgy gondolom, hogy az új autópálya-szakaszok gyorsított felépítése... (Az elnök csengője ismételt megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Elnök úr, én készséggel befejezem, de ön elvett tőlem 30 másodpercet fegyelmezési eszközökre. (Derültség, taps a kormánypártok soraiban.)
Tehát akkor engedjék meg azzal befejeznem... - nyilván az M5-ös meg a 44-es út melletti MSZP-s képviselők tapsolnak; majd elküldöm a választópolgáraiknak (Az elnök csengője kocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a támogatásra, illetőleg ellenzésre vonatkozó javaslatukat. Kérem, hogy támogassák ezt az indítványt, enélkül az ország (Az elnök egy pillanatra kikapcsolja a szónok mikrofonját.) két részre szakadtan élné életét. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem