DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Emlékeztetném önöket arra, hogy a Független Kisgazdapárt többször szóba hozta már a privatizációs bevételek felhasználásának kérdését, ugyanis elfogadhatatlannak tartja, hogy az adósság csökkentése felhasználásra való hivatkozással tulajdonképpen olyan módon kerüljön felhasználásra a privatizációs bevétel, amely egyrészt nem követhető nyomon, másrészt a gazdaság élénkítését nem lehet ekként elérni.
Ezért két határozati javaslatot is terjesztettünk a Ház elé. Az egyikben 173 milliárd forintos privatizációs többletbevétel felhasználására terjesztettünk elő olyan javaslatot, hogy az M3-as autópálya gyorsított ütemű építésére 123 milliárd forintot, a lakásépítés, a fiatalok első lakás- és munkahely-teremtési akció keretén belüli, részbeni kielégítésére 20 milliárd forint felhasználását, továbbá áfa-visszaigénylés és állami finanszírozás terheinek korlátozását javasoltuk; míg a kis- és középvállalkozások kedvezményes hitelkeretére pedig 30 milliárdot akként, hogy ennek legalább felét az agrárszektorra kelljen fordítani. Ezt elutasították.
Ezt követően, egy hónappal később terjesztettük be a H/2062. számú országgyűlési határozati javaslatot, amely most már az 1996. évi privatizációs bevételek felhasználására vonatkozott; de azért említettem meg a másikat is, miután a '95. évi bevételt illetően már előre, '96-ra is együttesen kerültek felszámításra a költségek. Itt az M5-ös autópálya gyorsított ütemű építését javasoltuk, és indítványoztuk... (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem