DR. TÓTH TIHAMÉR

Teljes szövegű keresés

DR. TÓTH TIHAMÉR
DR. TÓTH TIHAMÉR (MDNP): Köszönöm. Elnök Úr! Tisztelt Ház! A módosító indítványomban az általános vitában elmondottak alapján szerettem volna jelezni azt, hogy itt tulajdonképpen nem egy törvény módosításáról, nem a munkatörvénykönyv módosításáról van szó csupán, hanem ezenkívül még érinti a kormány által előterjesztett módosító javaslat, törvénymódosítás a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényt is és a személyi adatok... Bocsánat, egy pillanatra... - szeretném pontosan idézni a harmadik törvényt, amit ugyancsak érint ez a módosítás: a személyazonosító jel helyébe lépő azonosító módokról és az azonosító kódok használatáról szóló törvényt.
A módosító indítványom célja az lett volna, hogy már a törvényjavaslat címében utaljunk legalább arra, hogy aki kézbe veszi ezt a módosítást, az számoljon azzal, hogy neki további törvényeknek a módosítását is át kell majd vezetnie, illetve figyelnie kell további hatályos törvényekre.
Önmagában nem tartjuk szerencsésnek azt, ha ilyen csomagmódosítások történnek, egyszerűen azért, mert ha a munka törvénykönyvének a módosítását terjeszti elő a kormány, akkor az szóljon a munkatörvénykönyv módosításáról.
Sajnos úgy látszik, hogy ez a jogalkotási káosz egyáltalán nem akar kitisztulni, mert időközben megkaptuk - ugyancsak a Munkaügyi Minisztérium által előterjesztve - a T/4416. számú törvényjavaslatot, amely a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényt módosítja, és ha valaki ezt kézbe veszi és elolvassa, az indokolásában ugyanaz szerepel, mint a most vita alatt álló munka törvénykönyve módosításában, hogy az európai konformitás, a jogi konform miatt bizonyos rendelkezéseit módosítani kell a közalkalmazotti törvénynek. Tehát egyszer módosítjuk most a közalkalmazotti törvényt a munka törvénykönyve leple alatt, utána pedig lesz egy közalkalmazotti törvénymódosítás önállóan. De ha valaki azt gondolná, hogy ez a törvény csak a közalkalmazottak jogállásáról szól, jelentem, nem: ebben fogjuk majd a munka törvénykönyvét is módosítani.
Úgyhogy, elnök úr, úgy gondolom, ezekután a törvényjavaslat címére előterjesztett módosító indítványomat nincs értelme fenntartani, így azt visszavonom. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem