MOLNÁR GYULA

Teljes szövegű keresés

MOLNÁR GYULA
MOLNÁR GYULA (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az elmúlt egy-másfél órában három különböző ország alapszerződését, mégis három nagyon hasonló jogi aktust vizsgált az Országgyűlés. Úgy tűnik, mint az igazi drámákban, ahol a harmadik felvonás környékén érünk az igazi izgalomhoz: úgy látom ellenzéki képviselőtársaim leadott szavazataiból, hogy hisznek az evolúciós folyamatokban, és annak ellenére, hogy a magyar-román alapszerződést szövegében a leggyengébbnek tartották a vita különböző szakaszaiban az elmúlt egy-másfél évben, mégis úgy tűnik, ebben az ügyben hisznek abban, hogy van a folyamatnak egy belső mozgása, amelyik abba az irányba mutathat, hogy van megoldás és van remény.
Információim szerint a demokratikus román kormány nagy megkönnyebbüléssel vette tudomásul a Független Kisgazdapárt tartózkodó szavazatát (Derültség.), és ezek után lényegesen könnyebben tudnak azon az úton tovább haladni, amit az elmúlt időszakban megkezdtek. Nekünk meggyőződésünk - ellentétben Lányi képviselőtársammal -, hogy az alapszerződésnek igenis volt hatása a romániai választásokra, ha más nem, annyi mindenképpen, hogy lehetetlenné tette, hogy a választási kampányban a magyar kártyát az RMDSZ ellen használhassák fel - az első fordulóban mindenképpen.
Mindezek alapján bízunk abban a megkezdett folyamatban, ami Romániában kialakult, bízunk abban a részvételben, amit az RMDSZ jelenléte a kormányban számunkra és számukra kínálhat, és mindezek alapján a Magyar Szocialista Párt frakciója igennel szavazott a kihirdetésre.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem