DR. JESZENSZKY GÉZA

Teljes szövegű keresés

DR. JESZENSZKY GÉZA
DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon sajnálom, hogy Eörsi Mátyás képviselő úr államtitkárként ezt a hangnemet ütötte meg. Sajnos ezt a hangnemet a külügyi bizottságban sokszor módunk volt tapasztalni. Öncélú ez a hangnem, igaztalan ez a hangnem!
Ő azt állította, hogy én kijelentésemmel az elmúlt hét keddjén elhangzott vitában mintegy rasszista hangot ütöttem meg. Aki az orosz néphez fűződő viszonyomat, aki az orosz féllel folytatott tárgyalásomat ismeri, az nem igényelheti azt, hogy én ezt külön bizonyítsam. Ellenben kénytelen vagyok az Országgyűlés nyilvánossága előtt hivatkozni arra, hogy az idézet is pontatlan volt. Én Szabó Lajos Mátyás képviselő úrnak azt az ismert mondást vetettem fel, hogy "Oroszországban hinni kell?", és egyfajta vakhitet véltem látni abban az egyébként tiszteletreméltó bizalomban, ami Szabó képviselő úr megnyilatkozásában volt. Ezt úgy minősíteni, ahogy államtitkár úr tette, nagyon szomorú, sértő, és nem vártuk volna, hogy így kezdi működését.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem