DR. TOLLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Igen röviden válaszolnék Glattfelder Béla állításaira.
Az előterjesztésben egy szóval nem állítottam, hogy 1998-ig kell csökkenteni az exporttámogatást, hanem azt mondtam, hogy 2000-ig kell. 2000-ig kell támogatni, én ezt mondtam. Amit Glattfelder úr olvas, azt nem én mondtam (Derültség a kormánypárti oldalon.), valószínűleg más papírból dolgozunk.
A másik a vizsgálóbizottság vagy eseti bizottság kérdésköréhez tartozik. E parlament eddigi történetében bebizonyosodott 1994-től, hogy a vizsgálóbizottságok általában képtelenek arra, hogy konkrét ügyeket és eseteket megoldjanak, reálisan értékeljenek; a paritásos bizottság pedig általában alkalmatlannak bizonyult arra, hogy konkrét javaslatokkal segítse akár a kormányzat, akár az Országgyűlés munkáját. Ezért vállaltuk az eseti bizottság létrehozását, mert az lehetővé teszi, hogy a kormánnyal történt együttműködés keretében konkrét javaslatokat terjesszünk az Országgyűlés elé, illetve konkrét javaslatokat fogalmazzunk meg a kormánynak arra, hogy ezt a problémát kezelni tudja.
Azt pedig, gondolom, Glattfelder Béla sem vitatja, hogy az 1992-es megállapodásban előforduló nagyságrendi tévedések az agrártámogatást 2000-re olyan helyzetbe hozhatják, hogy az egész magyar mezőgazdaság akár bele is pusztulhat. Ezt kívánjuk megakadályozni. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem