RUSZNÁK MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Tisztelt Országgyűlés! Igen tisztelt Miniszter Úr! Az utóbbi hetekben, hónapokban egyre gyakrabban hangzik el a nagy nyilvánosság előtt a kormány egyes tagjai részéről, legutóbb pedig Nyíregyházán az ön részéről, miniszter úr, hogy az ellenzék gátolja a kormányzást, a törvényhozást, és nincs is mezőgazdasági programja. A nyilatkozata, amit ön mondott, a következő volt: "A nemzeti agrárprogram ellenében az ellenzéki pártok nem tudnak saját mezőgazdasági programot felmutatni, pedig az FM is profitálhatna belőle."
Nos, miniszter úr, megnyugtatom, hogy a kereszténydemokratáknak már a rendszerváltás kezdetén megvolt és jelenleg is megvan a mezőgazdasági programjuk, de úgy hiszem, a többi ellenzéki párt is rendelkezik mezőgazdasági programmal. Amennyiben érdekli a miniszter urat ez a mezőgazdasági program, szívesen rendelkezésére bocsátom majd. De én úgy gondolom, hogy végre párbeszédet kellene folytatni a társadalommal, azokkal a rétegekkel, akikre a törvények hatással lesznek majd.
És még talán egy nagyon fontos dolgot, miniszter úr: ön már lassan egy fél éve miniszter, és szeretném a figyelmét felhívni arra a körülményre, hogy az ön pártja van hatalmon, és az ön felelőssége a mezőgazdasági kormányzat irányítása.
Tisztelt Miniszter Úr! Önök már három éve vannak kormányon, és ez az idő kevés volt ahhoz, hogy felismerjék a mezőgazdaság alapvető problémáit, szembenézzenek velük, és erre megfelelő megoldást javasoljanak, különösen az elmaradott vidéki térségeknek.
Néhány hónapja Debrecenben Horn Gyula miniszterelnök azt mondta: most jöttünk rá, hogy a mezőgazdaság milyen súlyos helyzetben van. Párbeszédet kellene talán folytatni a mezőgazdasági termelőkkel és nem utolsósorban az ellenzéki pártok képviselőivel is. A párbeszéd hiányát jól bizonyítja az elmúlt hónapok mezőgazdasági kistermelői tüntetéssorozata, ami nagymértékben az elképzelés nélküli adó- és tb-törvényre vezethető vissza. A kormány előterjesztéseiből, nyilatkozataiból még ma sem derül ki, hogy mit akar (Az elnök a csengőt megkocogtatva jelzi az idő leteltét.), hova akar menni, így az sem lehet jó, ahogy menni akar oda, amiről nem tudja, hogy hova.
Kérdezem ezért a miniszter urat: miért kell az ellenzéki pártokat összeugrasztani azért, hogy nincs mezőgazdasági programjuk? Várom válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem