DR. SZABÓ IVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Azt hiszem, a vita rossz témáról folyik. A miniszterelnök valóban nem mondta, hogy ezt a törvényt nem kell végrehajtani. Az előző napirendi felszólalással kapcsolatban - amit Magyar Bálint miniszter úr mondott - említettem már, hogy az országban a törvényes rend, a közhangulat tekintetében a közhangulatot teremtő nyilatkozatok azok, amelyek adott esetben egy ország morális állapotát építik vagy rombolják.
Én elfogadom azt, hogy mindenkinek lehet véleménye egy törvényről, azt is, hogy az ellenzék beszélhet okosat és ostobát egy törvénnyel kapcsolatban. A miniszterelnök hatalmi pozíciójából nem engedhető ez meg, kedves barátaim! Mert ha valaki kormányon van, és egy törvénnyel nem ért egyet, a maga mögött lévő többség birtokában kezdeményezheti ennek a törvénynek a jó irányú változtatását. Nem tette meg, pedig éppen ez a koalíció módosította ezt a törvényt, és 1996. december 21-én került kihirdetésre a módosítás. Ha Horn Gyula még mindig talál benne kivetnivalót, az azt a gyanúmat támasztja alá, hogy addig el se olvasta ezt a törvényt, mert nem tudta, hogy rossz törvényt szavaztat meg a saját képviselőtársaival.
Ez nem engedhető meg, kedves képviselőtársaim, és a legkevésbé az, hogy egy törvény által elítélendő cselekményt elkövető minősíti ezt! Hova jutunk, ha a köztörvényesek is felállnak, és azt mondják, hogy nagyon rossz törvény az, amely alapján nekik börtönbe kell menni... (Derültség az ellenzéki oldalon.), és az egész országban elharapódzik ez a hangulat!? Márpedig, kedves képviselőtársaim, itt semmiféle leszámolásról nincs szó - ezt mindenki elmondta -, csak nyilvánosságra hozatalról. Vajon a Vranitzky szocialista pártvezető révén Albániában elért választási kompromisszumhoz - amelynek értelmében az előző állampárt központi bizottságának tagjai nem is indulhatnak a választásokon - mit szólt volna a tisztelt miniszterelnök úr és társai?
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem