DR. SZABAD GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnöknő! Tisztelt Országgyűlés! Azt gondolom, hogy mindenki, aki az elmúlt évtizedekben a magyar oktatásügy vagy a magyar tudomány területén dolgozott, szembekerült az oktatásügyben és a tudomány területén a kiadói monopólium súlyos következményeivel. Ezért teljesen nyilvánvaló, hogy a privatizáció eszközével, ha másra nem is lennénk tekintettel, indokolt élni ezeken a területeken is.
Azonban az, ami privatizáció címén ezeken a területeken már megmutatkozott - elegendő az Akadémiai Kiadó példájára hivatkozni -, úgy gondolom, indokolttá teszi azt, amit Pokorni Zoltántól hallottunk: a megfontoltságot, mérlegelést, a közérdek figyelembevételét ezen a területen nagyon komolyan kell venni.
(13.10)
Ha az oktatásügyben a kiadók olyan gárdája kerülhet meghatározó szerepbe, amelyik - ne adj' isten - csak az üzleti szempontot szűken értelmezetten veszi figyelembe, akkor ennek súlyos következményei lesznek, és ezek a következmények a magyar kulturális élet, oktatásügy, nevelés egészét, tehát a magyar szellemi felemelkedés egészét sújtják. Ezért a Magyar Demokrata Néppárt határozottan a megfontolt, mérlegelt, a közérdek szempontjait figyelembe vevő privatizációt tart csak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) megengedhetőnek. Köszönöm. (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem