DR. RASKÓ GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. RASKÓ GYÖRGY
DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Képviselőtársaim! Szent-Iványi képviselőtársunk napirend előtti felszólalását és azt a törekvést, hogy fogyasztóvédelmi törvény legyen, és ezen a területen nagyobb szabályozottság és rend legyen, a Magyar Demokrata Néppárt nevében üdvözlöm. De úgy gondolom, kevésbé a büntetőjog kategóriájába tartozó a megoldás. Inkább az kellene, hogy a kereskedelmi és iparkamara vagy a vendéglátósok kamarája kapjon olyan jogosítványt, hogy indexre tehesse az olyan vendéglőket, éttermeket, ahol ilyen sorozatos visszaélés történik.
Úgy gondoljuk, hogy a fogyasztóvédelmi törvény nem sokat fog érni ezen a területen. És most, a turistaszezon előtt, amikor a Financial Times-tól a bécsi Standard című újságon át mindenki arról ír, hogy Magyarországon milyen visszaélések vannak, ez valóban - Torgyán képviselőtársunkra reagálnék, igaza van - súlyos milliárdos veszteségeket jelent a magyar gazdaság és természetesen az ebben az iparágban dolgozók és vállalkozók számára. Azt gondolom tehát, nemcsak a büntetőtörvény módosításával, hanem a kamaráknak több jogosítvány megadásával lehetne együtt föllépni az ilyen jelenségek ellen.
Még egy megjegyzés: nagyon sok állatorvost, aki rendszeresen vizsgálatot végez különböző éttermekben, hogy honnét származik a hús vagy egyéb más élelmiszer-alapanyag, bizony nagyon sokszor, amikor jelentős bírságot akarnak kiszabni, vagy esetleg be akarják záratni azt a vendéglátó-ipari egységet, megfenyegetik őket.
(14.10)
Legyünk őszinték, itt bizonyos maffiakörök rendkívül erős kapcsolatokkal rendelkeznek, és sokszor a Köjál is, mint ebben a Dreher esetben is, csak átmenetileg tudja bezárni az üzemet olyan hivatkozással, amit rövid időn belül ügyvédek és apróbb módosításokkal a vendéglő tulajdonosa meg tudnak oldani. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Utána tovább folytatódik a vásár, mint azelőtt. (Taps az MDNP padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem