DR. BOROSS PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. BOROSS PÉTER
DR. BOROSS PÉTER (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Úgy hiszem, hogy nem is kell már nagyon igyekeznünk, hogy érvelésben alulmúljuk mindenkori önmagunkat. Mindaz, ami itt elhangzott - főleg az államtitkár úr részéről -, szégyenletes interpretáció volt. (Taps és közbeszólások az ellenzéki padsorokban: Úgy van! Mondjon le!) Érthetetlen számomra, hogy a kormányfő miért teszi lelhetővé, hogy a kormány nevében egyáltalán ilyen stílus és ilyen gondolatmenet elhangozzék ebben a Házban. (Zaj a jobb oldalon. Dr. Torgyán József: Igaz! - Dr. Homoki János: Mondjon le!)
Ettől függethenül úgy hiszem, gazdasági mutatókkal valóban mindkét oldalról meg lehet világítani a jelenlegi helyzetet, de azzal azért legyünk tisztában, hogy a gazdaság részéről megjelenő pozitív mutatók mögött milyen társadalmi deficit húzódik meg. Ezen aztán ne vitatkozzunk! Ne vitatkozzunk az áron! Ne vitatkozzunk azon, hogy sokan - feltűnően sokan - az úgynevezett monetáris egyensúlyt összekeverik a gazdasági egyensúllyal. Ezért tűnik el a reálgazdaság valóságos folyamatainak komoly elemzése. Mindaz, ami ezen a téren a vitákban elhangzik, nagyon emlékeztet arra - és ezt mindenki tudja, aki valaha tett már két lépést a gazdaságban -, hogy végy egy nagyon megfelelő bázist, és ahhoz képest mindig javulni fognak a mutatók, és akkor feltételezed, hogy már majdnem jó úton járunk. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.) Ez az a felfogás, ami ellen tiltakozni kell, tisztelt Ház! A gazdaságnak nem egyéves, és főleg nem egész rövid távú tünetei vannak: a gazdaság egy folyamat. '96-ra lehet ráépülni egy-két pozitív mutatóval. '94-hez képest ezek a mutatók már szerfelett csúfnak tűnnek. (Felzúdulás a kormánypártok padsoraiban.) Én tehát arra hívom fel a figyelmet: legyünk némileg alaposabbak! Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem