BURÁNY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Attól tartok, hozzászólásában - immár nem először - nagyon elrugaszkodott a valóságtól. Idézte Medgyessy Péter pénzügyminiszter urat. Szeretném önt korrigálni, hiszen az elején még nem volt az ülésteremben: pénzügyminiszter úr statisztikai tényeket sorolt, nem pedig a saját véleményét mondta.
Ezek a statisztikai tények az ön hozzászólásával szöges ellentétben állnak, hiszen ön válságról beszélt az élet szinte minden területén - az iparban, a mezőgazdaságban és így tovább. Még egyszer szeretném a figyelmébe idézni, hogy az ipar termelése az első negyedévben reálértéken számítva 6 százalékkal növekedett, ezen belül az építőiparé 7 százalékkal; a rendelésállománnyal kapcsolatban pedig elhangzott, hogy 22,5 százalékkal, ezen belül az export-rendelésállomány 50 százalékkal haladja meg a tavalyit, és minden gazdaságkutató egyetért abban, hogy az idén komoly gazdasági növekedés kezdődik az országban.
(13.40)
2,5-3 százalékosra becsülhető az 1997. évi gazdasági növekedés üteme. Ennek alapján 1997 nem a kormány utolsó nyara. Véleményem szerint 1997 a hét szűk esztendő végét jelenti - minden statisztikai adat szerint. Úgy gondolom, hogy válságról, káoszról beszélni ezek után teljesen értelmetlen dolog. Az elmúlt hozzászólást hallgatva úgy gondolom, hogy káosz egyetlenegy dologban következett be, illetve létezik, ez pedig Torgyán József gondolatmenete volt. Köszönöm szépen a türelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem