IZSÓ MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Miniszter Úr! Balatonakarattya és Balatonkenese között több száz méteres szakaszon csak lépésben haladnak a vonatok. Ezt a meredek partvonal 1996 óta felgyorsult mozgása okozza, mivel hazánkban suvadásos terület Balatonkenese határában található, ezért erre a területre fokozottabb figyelmet szükséges fordítani.
Itt egy évszázad alatt több természeti probléma és katasztrófa is előfordult.
(17.30)
A magyar vasutaknak nagy szerepe volt hazánk gazdasági életének formálásában, úgy működött, mint az emberi testben az érhálózat. Jelenleg - jelképesen kifejezve - az érszűkület jelei mutatkoznak a pillanatnyi emberi anyagiasság bűvöletében élők intézkedése nyomán. Ilyen jelenség például a mellékágak felszedése. Ha ehhez a helyzethez még a természeti jelenség romboló hatását, a suvadást is figyelembe vesszük, úgy jövője sem lesz a vasútnak. Véleményem szerint nagy jövője kell hogy legyen a magyar vasutaknak, ha élni akarunk.
Tisztelettel kérdezem a miniszter urat, egyáltalán milyen technikai megoldást szándékoznak tenni a Balatonakarattya és Balatonkenese közötti szakasz gyógyítása ügyében.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem