BOGÁRDI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Tisztelt Képviselőtársaim! Tudom, hogy kormánypárti oldalon nem jó ezeket hallgatni, de ezek tények. Immár nemcsak én állítom, hogy tények, hanem az oktatási bizottság és a minisztérium is.
Mindamellett meg kell dicsérnem a minisztérium szakmai vezetését: karakán munkát végeztek! Ugyanis megállapították - és levélben, írásban állapították meg -, hogy nevezett helyettes államtitkár urat fel sem vették a kertészeti egyetemre. Úgy szerzett diplomát, hogy nem volt hallgató. (Zaj.) Ha ismerik a történetet, akkor ismerje meg a hallgató is, mert ilyen még nem történt a magyar demokrácia történetében! Tehát úgy szerzett diplomát, hogy nem volt hallgatója az egyetemnek, úgy doktorált le, hogy nem volt diplomája, és summa cum laude minősítéssel szerezte meg a fokozatot. Azt hiszem, ez megér néhány percet a magyar parlamentben.
Visszatérnék eredeti mondandómhoz, miszerint a minisztérium nagyon alapos munkát végzett. Feltárta azokat a hiányosságokat, amikre én sem voltam annak idején felruházva (Sic!), nem voltak anyagok a kezemben. Ugyanis történt egy okirat-hamisítás is: visszadátumozták a törzskönyvet (Közbeszólás az MDF padsoraiból: Hallatlan!) 1996 márciusáról '94 szeptemberére. Ezt is ki kell vizsgálni! A rektor úr szerint egyszerű elírás történt. A minisztérium mindezt úgy csinálta meg - hogy emlékezzenek rá képviselőtársaim -, hogy itt, a plénumon, a kormány néhány tagja, több államtitkár - többek között a művelődési tárca államtitkára is - elfogadta Kis Zoltánnak azt a válaszát, miszerint ilyen módon Magyarországon lehet diplomát és doktori címet szerezni. Ennek ellenére, mondom, a minisztérium szakmai vezetése nyilván a sarkára állt, és azt mondta: ne tovább, uraim, ez így nem mehet tovább! Csak gratulálni tudok nekik. Ilyen ellenszélben nyilván nem volt könnyű dolgozni. (Közbeszólás az MDF padsoraiból: Meg is kapják a magukét!)
Még egyszer azt javaslom a tisztelt Háznak, hogy a jelentést az imént felolvasott tétellel fogadja el, ilyenformán újra a Ház elé került az az intézkedési javaslat, amit a bizottság elkészít. Elnök úrnak pedig azt javaslom: küldje meg a mezőgazdasági bizottságnak, ott is van mit keresni! Ugyanis feltételezhető, és a bizottság ki is tér a jelentésében arra, hogy nem tudja megválaszolni az eredeti kérdést. Az interpellációban feltett kérdésre a bizottság hatáskör hiányában nem kereshetett választ. Tehát feltételezhető, hogy ezt a kérdést csak a mezőgazdasági bizottság tudja megtárgyalni. Főleg fontos ez azért, amit Kis államtitkár úr nyilatkozott a héten egy újságnak, hogy majd attól függ, hogy a minisztérium indít-e belső vizsgálatot, hogy a Ház hogy dönt.
Kérem a mezőgazdasági bizottságot, hatalmazza föl a minisztériumot, hogy igenis folytassák csak le azt a belső vizsgálatot, hátha ott is kiderül néhány érdekes dolog. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem