DR. DOBOS KRISZTINA

Teljes szövegű keresés

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Államtitkár úr arra a kérdésre nem válaszolt, hogy vajon ha növekedik a könyvtár állománya, akkor - ha nincs könyvtáros tanár -, ez egy zárt helyiség, mert valószínűleg nem jutnak be a diákok.
A másik nyilvánvaló válasz - ha államtitkár úr szóhasználatát követem -, hogy miközben elbocsátják a pedagógusokat, lehetőség nyílt volna arra, hogy az információszerzés egyik eszközét, a könyvtárat jobban tudjuk fejleszteni, ez pedig emberek nélkül nem megy; mint ahogy a tanítás sem megy emberek nélkül, mert hiába van televízió, hiába van Internet, ha nincs tanár, akkor a tanítás igazából nem működik.
Azonban még egy kérdést feltettem: miniszter úr vagy államtitkár úr miért nem válaszolt a Könyvtáros Tanárok Egyesületének levelére - hiszen ez a levél 1997 januári -, sőt azt a kérdést is feltettem - mivel 1997. április 22-én szintén felvetődött még egy kérdés, amit miniszter úréknak eljuttattam -, hogyan lehet, hogy ezt a fél - egyébként számomra elfogadhatatlan, de fél - könyvtáros tanárt is csak 2002-től kell a közoktatási törvény módosítása szerint alkalmazni. Tehát lehet, hogy ma eljuttatnak könyveket az iskolákba, de könyvtáros tanár, vagyis felhasználó felvételére - aki segíti a diákokat abban, hogy felhasználják a könyvtárat - nincs mód.
Nem tudom államtitkár úr válaszát elfogadni, és kérem a parlamentet, ne fogadja el, hiszen akkor módja van az oktatási bizottságnak, hogy áttekintse, hogy a szűkös erőforrásokat úgy használjuk föl, hogy ne egyszer az eszköz legyen meg, másodszor meg az ember, hanem együtt legyen az eszköz is és a tanár is. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem