ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. A Fidesz-frakció kérésére az előbb ismertetett indítványról elrendelem a gépi szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az MSZP képviselőcsoportja által kezdeményezett napirendi módosítást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 107 igen, 60 nem, 5 tartózkodás.)
Kérem Orosz István és Baráth Etele képviselő urak gépét bekapcsolni.
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés nem határozatképes. Tisztelettel arra kérem képviselőtársaimat, hogy sürgősen fáradjanak az ülésterembe.
Földesi Zoltán, Haller Zoltán, Lövey László képviselő urak gépét kérem bekapcsolni.
Kérem azokat a képviselőket, akiknek nem működik a szavazógépük, hogy a mikrofongombjukat nyomják meg, és akkor a monitor jelzése alapján fel tudom olvasni, hogy kik azok a képviselők, akik kérik a gépük bekapcsolását. Bedő Tibor, Lövey László, Orosz István, Hack Péter, Koltai Tamás, Kelemen András, Kovács Tibor, Molnár Gyula, Kaszás Tibor, Földesi Zoltán, Kertész Zoltán képviselő urak gépét kérem bekapcsolni. Köszönöm szépen.
Ismételten kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportjának kezdeményezését a napirend módosítására. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 114 igen szavazattal, 81 ellenszavazattal, 8 tartózkodás mellett a Magyar Szocialista Párt kezdeményezését a napirend módosítására elfogadta.
(15.00)
Tisztelt Országgyűlés! A H/4147. és a H/4146. számú indítvány vonatkozásában egyaránt megállapítom, hogy nem kerül ma napirendre. (Pokorni Zoltán: Külön kell szavazni a Házszabály értelmében.) Külön szavazhatunk róla, bár én az MSZP módosító javaslatát együtt tettem fel szavazásra; de szavazzunk róla külön, hogyha ezt így értette a képviselő úr, így értette a tisztelt Országgyűlés.
Akkor most kérdezem, hogy az MDF-Fidesz-ingatlanok vonatkozásában tett javaslatnál elfogadja-e az Országgyűlés a Magyar Szocialista Párt kezdeményezését. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés 115 igen szavazattal, 66 nem szavazattal, 23 tartózkodás mellett elfogadta a Szocialista Párt azon kezdeményezését, hogy a napirenden ne szerepeljen a H/4146. számú önálló indítvány.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem