SZABÓ SÁNDORNÉ

Teljes szövegű keresés

SZABÓ SÁNDORNÉ
SZABÓ SÁNDORNÉ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Akkor, amikor a gyermekvédelmi törvényt elfogadta a Ház, azt hiszem, jelentős lépést tett a gyermekvédelem új intézményrendszerének kialakításában. Viszont akkor, amikor tavaly a költségvetésről szavaztunk, arra vonatkozott az ez évi költségterv, hogy a második félévben az új intézmények működésbe lépnek. Tudjuk, november 1-jére tolódott ki ez a határ, tehát 1997. november 1-jétől indulnak a gyermekvédelmi szolgáltatások.
Ezért bizottságunk 15 igenlő szavazattal, 0 nem szavazattal és 4 tartózkodással azt az indítványt terjeszti a tisztelt Ház elé, amely a Belügyminisztérium keretéből, a rendszeres gyermekvédelmi támogatás tartalékából, a 4 milliárd forintból 793 millió forintot átcsoportosítani javasol. Három területre javasoljuk ezt az átcsoportosítást, egyrészt a családsegítő szolgálatok fejlesztésének támogatását plusz 200 millió forinttal, így a 350 millió 550 millióra növekedne; másrészt a Népjóléti Minisztérium debreceni gyermekotthona, amely az előzetes letartóztatásban lévő fiatalok otthonaként működne, plusz 100 millió forintot kapna, és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat keresetnövekedését pótolnánk a következő összeggel.
Ehhez kérjük a képviselőtársak támogatását is, hogy ezt a pénzösszeget átcsoportosítással fel tudjuk használni. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem