DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, nem szorul különösebb indoklásra, hogy nemcsak a magyar úthálózat kiemelkedő fontosságú egy Európa mértani középpontjában elhelyezkedő országot illetően, hanem az előbb rámutattam arra, hogy tengerrel nem rendelkezvén, milyen fontos lenne a tengerhajózás kereskedelmi flották útján való megteremtése - utalhatnék a Duna-Majna-Rajna-csatornára, amely ebben a körben további lehetőségeket biztosít; de úgy gondolom, hogy nem lehet teljes a mi közlekedési rendszerünk kifejlesztése a magyar vasúti hálózat és a vasúti átrakodók helyzetének tüzetes felmérése és ismerete nélkül. A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint a magyar gazdaság, de különösen egy korszerűen szervezett, nemzeti tulajdonban lévő mezőgazdasági feldolgozóipar elemi érdeke a korszerű magyar közlekedés, és ezen belül a színvonalas áruszállítás megteremtése.
(14.50)
E tárgykörben rendkívüli jelentőséggel bír a magyar vasúthálózat korszerűsítése, az átrakodó konténerterminál-hálózat megteremtése, valamint az országos szintű számítógépes szállításszervezés megteremtése. A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint elmaradásban vagyunk e most felsorolt területek színvonalas megteremtésével, és akkor még nem beszéltem azokról a jövőben lehetségessé váló feladatokról, amikor majd esetleg a kamionokat is vasúton kell szállítani. Ezért tartjuk fontosnak valamennyi beterjesztett javaslatunk napirendre tűzését és elfogadását.
Köszönöm a támogatást. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem