DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, nem kell különösképpen indokolnom, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok pontos felmérése, földhivatali nyilvántartásuk rendezése közérdek. Különösképpen az - miután a tulajdonjog rendezetlenségéből fakadóan a visszaélések száma igen jelentős lehet, és nem tudnak az önkormányzatok sem eleget tenni törvényes kötelezettségeiknek -, ha a tulajdonjog nyilvántartása nem rendezett.
Fontos állami érdek, közérdek fűződik ahhoz, hogy ezeknek az ingatlanoknak a földhivatali nyilvántartása mielőbb rendezett legyen, hiszen a közterületek és egyéb rendeltetésű ingatlanok tulajdonjogához és hasznosításához fűződő nemzetgazdasági érdekek ezeknek a tulajdoni rendezéseknek a mielőbbi megtörténtét halaszthatatlanul fontossá teszik.
Rendkívül szomorú vagyok, hogy még mindig ott tartunk, hogy a tulajdonjog rendezését a kormányzattól számon kell kérnünk, holott én számos alkalommal felhívtam a figyelmüket, hogy harminc évvel ezelőtt még addig tartott egy tulajdonjog földhivatali nyilvántartásának bejegyzése, amíg egy cigarettát elszívtam - igaz, akkor még dohányoztam -, most viszont évekig sem teljesítik a tulajdonjog földhivatali bejegyzése iránti kérelmeket; ami egy olyan sunyi kormányzati szándékot is takargathat, hogy saját tagjaikat, akik túlszereztek ingatlant, ne leplezze le a nyilvántartás hiteles megteremtése. Ezért terjesztettem elő ezt a javaslatot. (Taps az FKGP padsoraiban. - Zaj, moraj az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem