DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Miután az egyik értetlen SZDSZ-es képviselő már az alelnök asszony felvezetését is kifogásolta, mondván, hogy nem nyújtottam be ezt a törvényjavaslatot, hanem határozati javaslatot terjesztettem elő annak érdekében, hogy a kormány legyen köteles ilyen javaslatot előterjeszteni, tájékoztatnom kell a Szabad Demokraták Szövetségét arról, hogy ez a jogtechnikai megoldás lehetséges ellenzéki oldalról. Ezt a következő választást követően önök majd fogják tapasztalni, látni, érzékelni.
Tehát mi abból indulunk ki, hogy a koncessziós autópályák az ország több részre szakítottságát véglegesítik, hiszen az elmaradott vidéki térségeket még hermetikusabban elzárják a fővárostól, elzárják a nyugati végektől. Egyértelmű tehát, hogy azok a térségek, amelyek megfelelő keresettel nem rendelkező, óriási lakosságtömeget kell hogy eltartsanak, nem tudják elviselni a koncessziós autópályákat.
(14.30)
De legalább ilyen károsnak tekintjük a koncessziós autópályákat, a turizmus fejlődését és a turizmusból megcélzott bevételeket illetően is. Ezért szerintünk stratégiai döntést kell hozni arról, hogy mire van szükség: arra, hogy néhány koncessziós autópálya külföldi tulajdonosa jól járjon, vagy arra, hogy a magyar állam járjon jól, legyen megfelelő turisztikai bevétele, és az elmaradott vidéki térségeket segítse. Ennek az eldöntése céljából (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) nyújtottuk be ezt az országgyűlési határozati javaslatot. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem