DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Kétségtelen, hogy nagyon komoly pozitívumai is vannak ennek a most már elfogadott törvénynek, de a Független Kisgazdapárt öt olyan súlyos hiányosságát látta ennek a törvényjavaslatnak, hogy nemmel szavazott erre a beterjesztett törvényjavaslatra, amely most már törvényerőre emelkedett. Öt pontban határoztuk meg azokat a gondokat, amelyek egyrészt az orvosi titoktartás kérdésének, az 1971. évi 16. minisztertanácsi rendelet bizonyos bonyolultságát nem voltak képesek feloldani, és elmosódott a felelősség kérdése, amely ebben a kérdéskörben nagyon fontos. (Sic!)
A második ilyen: az adatkezelés és adatvédelem területén sem láttuk azt az előrelépést, amelyet itt el kellett volna érni; bár úgy érezzük, hogy ezek a pozitív javaslatok inkább a zavart növelték ezzel a kérdéskörrel kapcsolatban. A negatívumok még megjelentek a bűnüldözés területén, ahol kétségtelenül nagyon bonyolult kérdéskörben és kérdések területén kellett ugyan döntenie a törvénynek, de ezt sem tudta következetesen megtenni.
Végül az ügyvitelszervezésnél a taj-számokkal való bizonytalanságot rosszalltuk, és azt is, hogy 30-50 évre kívánják ezeket a döntéseket meghozni, és megőrizni az ezzel kapcsolatos anyagokat, holott a CD-ROM-ok becsült élettartama is csak tíz-tizenkét év.
Az utolsó kérdéskör az AIDS-szel kapcsolatos, ami teljes egészében csak akkor oldható fel, hogyha az orvostudomány ezen a területen is előrehalad, és így itt is bizonyos enyhítések léphetnek életbe. Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem