ASZÓDI ILONA KATALIN

Teljes szövegű keresés

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! 1994-ben, a választási kampány során együtt gondoltuk azt, hogy a mezőgazdaságban az akkor létezőnél lényegesen nagyobb rendet kell tenni. Azt gondoltuk, hogy azok a piaci zavarok, amelyek a rendszerváltozás után négy éven keresztül folytak, mindenképpen megszüntetendők, és azzal az önbizalommal indultunk neki a kormányzásnak - akkor még közös frakcióban -, hogy ezek ellen a piaci zavarok ellen az MSZP-SZDSZ-kormány tud majd tenni.
Azóta eltelt három év, és önkritikusan be kell látni, hogy a piaci zavarok a mezőgazdaságban nemhogy csökkentek volna, hanem szabályosan elszabadultak. Szinte minden termék eladhatatlan, amikor van, és most a krumpli kapcsán még az is kiderült, hogy van is, meg nincs is, sok is, meg - most már kiderül - kevés is. De nemcsak a krumpli: ugyanígy jár a málna, így jár a gyapjú, a csirke, a marha, a sertés - sorolhatnám szinte mindegyik mezőgazdasági terméket.
Azt szeretném kérdezni, miniszter úr, hogy az elkövetkezendő időben mire számíthat a magyar mezőgazdaság. Van-e a minisztériumnak valamilyen cselekvési programja arra nézve, hogy ez a jövőben ne legyen így?
Tisztában vagyok azzal, hogy nem könnyű a piaci zavarokat megszüntetni, nem könnyű egy olyan helyzetben változtatni, amikor nem működik rendesen a kamara, nem működnek rendesen a hegyközségek; azonban ez az állapot is tarthatatlan.
Tehát azt kérdezném: mivel tudja táplálni az én és a magyar lakosság - elsősorban mezőgazdasági lakosság - optimizmusát a piaci zavarok megszüntetésére, vagy legalábbis csökkentésére való tekintettel, illetve ezzel kapcsolatosan? (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem