AKAR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Lehet, hogy nem voltam eléggé pontos. Természetesen nem úgy értettem, hogy kompromisszum született a kisrészvényesek és a nagyobb részvényesek között. Úgy értettem, hogy a különböző szempontok között született valamiféle kompromisszum. Az egyik megközelítés az lett volna, hogy szigorúan tartja magát a társaság a jogi előírásokhoz - ami kötelezettség, és akkor 8 százalékot kellett volna fizetnie -, vagy figyelembe veszi pont azt az érvelést, amit most ön mondott, és ezért azt mondja, hogy itt is eltér, és felemeli 12 százalékra.
Ez történt. Kétségkívül erről még lesz vita. A mi jogértelmezésünk szerint nem fog megállni a kisrészvényeseknek ez a kérése vagy ez a jogi eljárása, de ezt majd eldönti a független bíróság. Egyébként szeretném csendesen megjegyezni, hogy egy elsőbbségi részvény, ami 8 százalékot fizet, nem azt jelenti, nem ígérhetett ilyet senki, hogy ez mindig minden körülmények között 8 százalékot fizet; hiszen a társasági törvény definíciói szerint ez akkor igaz, ha nyereséges a cég. Egyébként őszintén remélem, hogy ha nem is osztalékban, de árfolyamban a későbbiekben ezek a részvényesek is jól fognak járni. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem