BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Én azt hiszem, hogy még ha egy kicsit hosszúra nyúlt is ez a fölszólalásom, ennek minden perce nagyon hasznos volt, mert így együttvéve alkalmat adott arra, hogy Szájer Józsefet arra késztesse, hogy elmondja azt, miszerint a Fidesz ma is úgy gondolja, hogy országos igazságszolgáltatási tanácsra meg négyszintű bíráskodásra szükség van. Ugyanis a két héttel ezelőtti vitában a Fidesz akkori szónokának a húsz percben erre nem volt ideje, hogy ezt megtegye. És akkor egész másképp álltunk volna, állhatott volna hozzá a hallgatóság a kérdéshez.
És még egy dolgot: ha viszont úgy gondolja a Fidesz, hogy elvileg ezzel egyetért, csak éppen most nincs előkészítve kellőképpen, akkor azt hiszem, elegendő lenne a benyújtott törvényjavaslatokat elleneznie, és nem azt, hogy magában az alkotmányban benne legyenek ezek az intézmények. Azzal azonban, hogy az alkotmányban is ellenzi, világos, hogy csak szavakban képviseli azt az álláspontot '97-ben, amit '93-ban képviselt. És én erről beszéltem, kedves Szájer József képviselőtársam!
Amit Szabad György mondott, én ezzel a dolog érdemét tekintve tulajdonképpen egyetértek. Tehát ezért is, mert egyetértek, ezért voltunk olyan sokan a kormánypárti frakciókban, akiket Isépy Tamás a "komoly" kategóriába sorolt, és akik három éven keresztül arra nyomtuk a kormányt és a többi frakciótársunkat, hogy mindaddig, ameddig erre egyáltalán esély van, tartózkodjék attól, hogy kétpárti alapon módosítsunk alkotmányt. De komolyan kérdezem Szabad Györgytől: ha kiderült, hogy hiába, ha azt látjuk, hogy a 28 százalék és annak minden egyes része, mind az öt frakció semmiképpen nem hajlandó hozzájárulni egy e kormány által benyújtott alkotmánymódosításhoz, akkor mit csináljunk?
Köszönöm szépen. (Dr. Szabad György: Mélyebbre és messzebbre kell tekinteni!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem