KISS PÉTER

Teljes szövegű keresés

KISS PÉTER
KISS PÉTER munkaügyi miniszter: A zárszót majd a módosító indítványokról folyó vitát követően. Tekintettel arra, hogy Birta képviselő úr megszólított, és ez ugyan most az általános vita szakasza, de egy ilyen kicsi törvénymódosítás esetében nagyon nehéz nem a konkrétumokról vitatkozni, jelzem azt, hogy a módosító indítványok formájában lehetséges természetesen - ha szükséges - jobb megoldásokat találni.
Ugyanakkor még élnék az idővel, és azt is jelezném - kérve képviselőtársaim későbbi együttműködését -, hogy mindaz, ami a közalkalmazotti jogállásról szóló törvény egyik rákfenéje: a bérezéssel, a bértáblával kapcsolatos dolog, az bizony nem elsősorban szabályozási, hanem nagyon keményen finanszírozási kérdés.
(20.40)
Úgyhogy amikor a költségvetési törvény keretében várhatóan ez évben javaslatot fogunk tenni ennek a módosítására, bizonyos teljesítményelemek érvényesítésére is, kérem képviselőtársaim hasonló együttműködését abban, hogy ennek forrásait a költségvetés keretei között meg tudjuk teremteni. Ugyanis én úgy látom, hogy mindaz a feszültségkör, amelyik is ebben a körben, a megelőző időszakban kialakult, nagyon nagy mértékben a mértékekkel függ össze, nemcsak azokkal a minőségi elemekkel, amelyeket egyébként joggal és korrigálhatóan vetnek fel ma is és a korábbi vitákban is az Országgyűlés képviselői. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem