DR. TÓTH TIHAMÉR

Teljes szövegű keresés

DR. TÓTH TIHAMÉR
DR. TÓTH TIHAMÉR (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A félreértések elkerülése végett szeretném elmondani még egyszer álláspontunkat a pótszabadság tekintetében, mert nem egészen arról van szó, ahogy azt miniszter úr interpretálta. Arra kívántam rámutatni a pótszabadság mértékének a közalkalmazotti törvényben történő meghatározásánál, hogy nem tartjuk szerencsésnek azt, hogy eltérő legyen a törvényi szabályozás a két területen, függetlenül attól, hogy tudom, erre lehetőség van. Csak utalni szerettem volna arra is, hogy ma a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó dolgozók többsége nincsen abban a helyzetben, hogy ki tudná kényszeríteni akár az érdekképviseleti szervei útján azt, hogy az öt napon felüli pótszabadságnál helyi rendelkezések alapján kedvezőbb mértékű rendelkezések szülessenek.
Tehát csak arra kívántunk utalni, hogyha már a törvény e tekintetben itt szükségesnek tartotta kimondani azt, hogy öt évnél hosszabb idő esetén a pótszabadság mértéke elérhesse a tíz napot is, indokoltnak találnánk ugyanezen rendelkezésnek a munka törvénykönyvébe való beépítését.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem