DR. ROZGONYI JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. ROZGONYI JÓZSEF
DR. ROZGONYI JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Szeretnék reagálni Szöllősiné képviselő asszony felvetésére. Ebben az újságcikkben értelmezésem szerint szó sem esett arról, hogy a miniszter úr a közalkalmazotti hatály alól való kivételről tárgyalt volna, csupán csak a pedagógus-bértábla megalkotásának - tehát speciálisan a pedagógusokra érvényes bértábla megalkotásának - a szükségességét vetette fel ismételten. Tehát ez nem egy új keletű dolog, ahogy én látom.
De az én felvetésem arról szólt inkább, hogy mennél széleskörűbben szabályozzuk ennek a több százezres rétegnek a munkaviszonyát, annál inkább eltűnnek a sajátosságok ebben a szabályozásban, hiszen nyilvánvaló - a dolog normatív jellegéből adódik -, hogy egyre kevésbé lesz érzékeny a különböző foglalkoztatási rétegekre. Természetesen van ebben jó dolog is: nyilván ott, ahol a speciális lehetőségek rosszabbak, ez a szabályozás kedvező, mert hiszen nem hagyja leszakadni őket.
Ugyanakkor megvan a problémája is ennek a szabályozásnak, mert nem elég érzékeny a teljesítmények differenciált megbecsülésére. És ez minden munkáltató számára igenis komolyan gondot jelent. Én legalábbis a magam részéről úgy tapasztalom, hogy örülök, ha a bértábla szerinti minimum kifizetésére nagy nehezen lehetőség van, és sajnos intézményen belül egész egyszerűen lehetetlen a többletteljesítmények megfelelő minőségi elismerése.
Köszönöm szépen, erre céloztam mindössze. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem