BIRTA SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

BIRTA SÁNDOR
BIRTA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A 83. § (2) bekezdésével szeretnék foglalkozni, mert erre miniszter úr most nem reagált. Rozgonyi képviselőtársam említette, hogy ez a jelenlegi megfogalmazás, amikor a fegyelmi tanács tagjait és a vizsgálóbiztost a képviselő-testület tagjai közül kell kijelölni, ez - gyakorlati példából mondom - nem jó. Azért, mert kisebb településen - nálunk megesett, azért mondom - az iskolaigazgatóval szemben indítottunk egy fegyelmi vizsgálatot, és a fegyelmi tanácsba az önkormányzat olyan embereket akart javasolni, akiknek semmi rálátásuk nem volt sem az oktatásra, sem a vezetői munkára.
Ezért semmiképpen nem lenne jó így megfogalmazni, hiszen az önkormányzati törvényben van is olyan meghatározás, hogy legalább olyan végzettségű vagy magasabb végzettségű ellenőrizhesse a közalkalmazottat. Tehát ebben az esetben jó lenne az, hogy a két tagja az önkormányzati testületből kerülne ki, de a vizsgálóbiztost mindenképpen más körből kellene kijelölni, teszem azt, lehetne a jegyző is, hiszen jogi ismeretei is vannak, vagy erre fel lehetne kérni bármilyen végzettségű embert. Akkor lenne igazán szakszerű a fegyelmi vizsgálat is, mert azt nehéz elképzelni, hogy egy orvost egy pedagógus, egy tévészerelő vizsgáljon fegyelmi okból, és így gyakorlatilag ez a vizsgálat semmiképpen nem lenne objektív.
Azt kérném miniszter úrtól, hogy ezt a bekezdést mindenképpen át kellene gondolni, éppen azért, hogy a közalkalmazott nyugalma biztosítva legyen. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem