DR. CSEHÁK JUDIT

Teljes szövegű keresés

DR. CSEHÁK JUDIT
DR. CSEHÁK JUDIT (MSZP): Pusztai képviselő asszony kétperces hozzászólására szeretnék röviden reagálni. Valóban igaza van abban, hogy valamikor - nem most, de a későbbi időben - indokolt elrendezni a hozzátartozói és a rokkantsági ellátásokat a tőkefedezeti pillérben is. Erről beszéltem a legelső hozzászólásom kapcsán. Azt gondolom, hogy miután a rokkantnyugdíj rendszere most nem kerül szabályozásra, ezért az országgyűlési határozatban lenne indokolt a rendezés elveit, feladatát, határidejét megjelölni. Én egy ilyen módosító indítvány beadására gondolok, és ezt meg fogom csinálni.
Szeretném azt is elmondani, hogy öröklés esetében valóban indokolt vizsgálni, hogy át kell-e minden körülmények között utalni a pénzt a felosztó-kirovó rendszerbe. Azt hiszem, hogy az eredeti kormányzati szándékot rosszul fogalmazza meg a törvény. Nem fogalmazza azt meg, hogy az egyén, a tag saját döntése szerint utalják át ezt a pénzt, és nem a kormány vagy nem mi döntünk erről, hogy mi legyen az ő tőkefedezetiben megszerzett pénzével. Tehát ha azokra a passzusokra, ami a rokkantnyugdíjnál is, meg egyéb nyugdíjnál is van, hogyha átutalták a felosztó-kirovóba, oda az a kiegészítés illik, legalábbis az én eddigi konzultációim alapján, hogy amennyiben az egyén saját döntése szerint átutalták. Mert ez egészen más körülményt fed akkor le, mint amennyit a jelenlegi törvényszöveg jelent.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem