DR. KUTRUCZ KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a választ. Sajnálattal kell megállapítom, hogy ez egyáltalán nem volt kielégítő válasz, s megint arról tudtam megbizonyosodni, hogy a kormány tagjainak fogalmuk nincs a jogról, és semmiféle érzékük nincs hozzá. Ez azért szomorú, mert itt nem arról van szó, hogy a jog betartása valamiféle öncél, hanem például arról, hogy itt ebben az esetben számos munkavállalón és számos munkaadón tudott volna segíteni.
Előttem van a törvény. A törvényben semmiféle határidő nincs. Az van benne, hogy felhatalmazást kap a munkaügyi miniszter, hogy rendeletben állapítsa meg a támogatás részletes szabályait. Innentől kezdve a jogalkotási törvény hatályos. Ha egy kicsit jobban forgatták volna a munkatársai, akkor elolvasták volna a 12. § (4) bekezdését, amely úgy szól, hogy a jogszabályt és végrehajtási jogszabályát egy időben kell hatályba léptetni.
Tehát itt most nem arról van szó, hogy még egy évig gondolkozunk, hogy vajon mit lehetne csinálni, hanem január elsején mind a kettőt egyszerre hatályba kellett volna léptetni. Ha pedig nem volt rá elég idő, akkor nem kellett volna a törvényt meghozni. (Közbeszólás jobbról: Úgy van!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem