BALSAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tulajdonképpen a válasz nem lepett meg. Annál inkább meglepett, hogy elég gyér, de érezhető és hallható taps követte ezt a választ. Egy olyan helyzetben, amikor ez a köztársaság egymillió hektár erdősítésére tesz fogadalmat az európai integrációs kérdőívekre adott válaszában, amikor ebben a köztársaságban 15 ezer és 60 ezer forint/hektár árért lehet földterületeket venni, amin részben erdő áll, akkor engem nemcsak a válasz lep meg, hanem az ezt követő taps is.
Nem tudom elfogadni államtitkár uraknak a válaszát, és azt kérem tőlük, hogy különösen a védett és a természeti értékeket hordozó területen a törvénynek megfelelően fokozottan figyeljenek ezeknek az erdőterületeknek az eladására, illetve el nem adására. Ugyanis a másik keze a kormánynak egy parlamenti döntés, törvény értelmében több milliárd forintot szán a privatizáció vagy kárpótlás során kiadott, magánkézbe adott termőterületeknek, védett területeknek a visszavásárlására.
Abban az esetben, amikor az egyik kéz ilyen tevékenységet végez, hogy négy-öt milliárd forintért vásárolja vissza a védett területeket, a kormány másik fele gazdasági érdekekre hivatkozva pedig ezeknek az értékesítésébe kezd. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül fontos, hogy ahhoz az erdősítési programhoz, amelyre a kérdőívre adott válaszban elkötelezte magát a magyar kormány, magánterületeken túlmenően állami területek is álljanak rendelkezésre.
Tisztelt Ház! Az a véleményem, hogy a kérdésre adott választ a parlament illetékes bizottságainak ki kell vizsgálni, ezért az a kérésem, hogy ne fogadják el az erre adott választ. Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem