TOKÁR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

TOKÁR ISTVÁN
TOKÁR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Balsay István képviselőtársam utolsó percekben elmondott gondolatainak szeretnék ellentmondani. Ő félelemként említette az iparűzési adó megosztásának lehetőségét, amelyet itt, a szocialista párt köreiben is többen szorgalmaztak. Ahogy előadásában elmondta, nem találná teljesen igazságosnak és helyénvalónak.
Szeretném elmondani, felidézni, inkább megemlíteni: az a felhalmozott vagyon, amely után most egyes területek vagy városok jelentős iparűzési adót könyvelhetnek el, az nem azokon a területeken megtermelt nemzeti vagyon volt, hanem az állami vállalatok által az államnak befizetett, koncentrált nemzeti jövedelem. Az, hogy ezek a nemzeti jövedelmek hová települtek, hol valósultak meg, és hol jelentkeztek halmozott jövedelemként, az egy szerencse kérdése volt, az egy lobby kérdése volt, és isten tudja, még minek az eredménye volt.
Tehát akkor, amikor az így felhalmozott és működő vagyon után egy terület iparűzési adót könyvel el és hajt be, akkor nem teljesen jogosan a saját területe és saját régiója által előállított nemzeti jövedelem után élvezi annak előnyét. Ezért távlatokban ennek az iparűzési adónak a megosztását egyáltalán nem tartom elítélendő dolognak, hogy ez a távlatokban megosztott jövedelem legyen, és azok is részesüljenek belőle, akik valamikor ennek a koncentrált vagyonnak a felhalmozásában részt vettek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem