DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Miniszter Úr! Úgy gondolom, ön ugyanazt a hibát követi el, mint amelyet a főnöke, Horn Gyula, hogy állandóan visszamutogat és a tényeket figyelmen kívül hagyja.
Igaz, '93-ban az Antall-kormány nagyon súlyos bűnt követett el a magyar mezőgazdaság ellen, amikor helytelen adatokat adott meg, amikor forintban kötötte ki a támogatás összegét, és nem vette figyelembe az inflálódást, ez egyértelműen igaz.
De kérem, önök 1994-ben kerültek kormányra, most pedig '97 van. Önöknek a mai napig nincs agrárkoncepciójuk, a miniszterelnök úr most jelentette ki nemrég Debrecenben, hogy majd '97 nyarára elkészítik. Felhívom a figyelmét önnek arra, hogy az exporttámogatás csak a nagyvállalkozókra vonatkozik, a kicsikre és a közepesekre nem. Csekély a támogatás összege. Emellett önök koncepciótlanul, rosszul osztják szét az exporttámogatást, a beszűkült piacra nincs semmiféle megoldásuk, és az exporttámogatást a külföldi érdekeltségű cégek vágják zsebre, a termelők helyett. Egyértelmű, hogy ezek már az önök hibái.
Tehát a Független Kisgazdapárt álláspontja az, hogy a korábbi kormányzat és az önök kormányzatának együttes hibái vezették a mezőgazdaságot ebbe a katasztrófahelyzetbe. Ezért ebből önnek is le kell vonnia, miniszter úr, a megfelelő tanulságokat. Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem