DR. LAMPERTH MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az a probléma, amelyről a képviselő úr beszélt napirendi előtti hozzászólásában, egy valós probléma, és ennek megoldása érdekében valóban további lépésekre is szükség van.
Elhangzott itt a napirend előtti hozzászólásban, illetve Torgyán képviselő úr is utalt arra, hogy a hatályos jogi szabályozás szerint a termőföld és a védett természeti terület nem kerülhet külföldi magánszemély, illetve jogi személy tulajdonába, de zsebszerződésekkel - olyan szerződésekkel, amelyekben a haszonbérbe adó és a haszonbérbe vevő is érdekelt, hogy ne kerüljön felszínre - a gyakorlatban ez a tulajdon mégis így működik. Ezt borzasztóan nehéz földeríteni. Ugyanakkor itt a napirend előtti hozzászólásban megfogalmazódott az az érdek, ami miatt mégis föl kellene deríteni.
Tehát hogy itt az ingatlan-nyilvántartásban van tennivaló, azt gondolom, ezt el kell ismerni. De további jogi megoldást adhatna az - és érdemes a jogi szabályozásban ilyen módon gondolkodni -, hogy a haszonbérletet is be kellene jegyezni, és a haszonbérletről is nyilvántartást kellene készíteni. Ugyanis amit Torgyán József elmondott, hogy önálló képviselői indítványként ők javasolták ennek nyilvántartásba vételét, és akkor megoldódna minden probléma, ez egy teljes értelmetlenség! Ugyanis arról kellene az önök javaslata szerint nyilvántartást készíteni, amit mindenki, aki ebben érdekelt, szeretne eltitkolni. Ez pontosan olyan, mintha a képviselő úr azt javasolná, hogy készüljön egy nyilvántartás a fel nem derített lopásokról. Ez teljes képtelenség, értelmetlenség! (Dr. Torgyán József: Ez meg tudatlanság!) Tehát nem azért nem fogadták el a kormánypárti frakciók az ön javaslatát, mert egyébként buzog bennük a rosszindulat, hanem azért, mert egy szakmailag értelmetlen javaslat volt, és a megoldást más úton kell keresni. (Dr. Torgyán József: Ez tudatlanság! - Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem