AKAR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ön azt a címet adta napirend előtti hozzászólásának, hogy "Nagy átverés". Ez nagyon jól sikerült, tudniillik a pénzügyi apparátus, amely előkészíti itteni szereplésemet, csak ennyit kapott az egészből, a folytatást nem, hogy "az szja egy százaléka". A legkülönbözőbbféle ügyekben készítettek nekem felkészítő feljegyzést... (Derültség.) ...de ebben az egy ügyben nem... (Dr. Szabó Iván: Ennyi átverés van?) ...Abszolút módon sikerült.
Viszont ha esetleg képviselő úr előzetesen megmondta volna, hogy erről van szó, akkor én megkérdezhettem volna az APEH-et, mert azért remélem, nem tételezik fel rólam, hogy minden részletet kapásból feltétlenül tudok; és akkor tudtam volna önnek természetesen egy egészen autentikus választ adni. De valószínűleg nem ez volt a cél, vagy valószínűleg csak elkerülte képviselő úr figyelmét, hogy talán hozzáírhatta volna ezt is... (Varga Mihály: Mellébeszélés!)
De nincs probléma, mert olyan hosszú időn keresztül vitatkoztunk itt erről, hogy időközben kaptam egy nagyon tiszta üzenetet a munkatársaimtól, ami szerint az APEH kijelenti, hogy természetesen a régi adószámokat elfogadja. Ezek után természetesen annak megfelelően, amit ön kért, hivatalosan tudom azt mondani: magától értetődő, hogy amennyiben a régi adószám fog ebben a felajánlásban szerepelni, akkor a régi adószám alapján is az fogja megkapni a pénzt, akinek a felajánló szánta. Tehát ilyen értelemben ez egy happy enddel záruló történet. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem