DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, hogy egy olyan, az állami költségvetésből kifolyó összegeket érintő ügy, mint a MÁV Részvénytársaság gazdálkodásával kapcsolatban felmerült ügy - ahol a MÁV olyan kocsikat vásárolt meg csillagászati összegekért, amelyeket 1992-ben a szakértői vélemények ócskavasnak nyilvánítottak, és ehhez egy olyan Ples Rt.-nek a közreműködését vette igénybe, amely semmiféle termelő tevékenységet nem folytatott - önmagában nagy érdeklődésre tarthat számot; hiszen a sajtóhíradások szerint is legalább 1 milliárd forint veszteség érte a magyar államot teljesen indokolatlanul, kimutathatóan olyan összefonódások kapcsán, amelyeket csak parlamenti vizsgálóbizottság tud felderíteni, hiszen - amint már azt én jeleztem - ezek összefüggésben vannak az orosz államadósság ügyével, és összefüggésben vannak a nemzetbiztonsági pénzeszközökkel is.
(17.10)
A miniszter úr felszólalásával ellentétben természetesen nem az 1997-es adatokat kutakodjuk - ha szabad ezt a kifejezést használnom -, hanem az 1989. évre vonatkozó adatokat, mert azokból lehet majd megfelelő következtetéseket levonni. És én úgy gondolom, hogy önmagában az a tény, hogy Bécsben létrehoznak egy céget, amely cég végül is az orosz-magyar államadósság ügyében ilyen jelentős összegű megrendeléseket kap, én azt hiszem, ez önmagáért beszélő tény.
Tehát a vizsgálóbizottság felállítására feltétlenül szükség van. Egy óriási visszaélés leleplezése válik itt lehetségessé. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) Ezért kérem a Ház támogatását. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem