SELMECZI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány tavaly karácsonyra kellemetlen ajándékkal lepte meg a háziorvosokat: változtatott a finanszírozási szabályokon. A rendelet szerint a szakvizsgákat a jövőben nem honorálják, és gyakorlati időként csak a háziorvoslatban eltöltött időt veszik majd figyelembe.
Tisztelt Miniszter Úr! Ami első olvasatra nem látszik, de a legnagyobb csapás a háziorvoslásra, az az, hogy ez a bizonyos rendelet forrásokat fog elvonni a rendszerből. Az önök politikája egyértelműen restrikciós, megszorító. A háziorvosok finanszírozása nemhogy nem követi a jövőben az inflációt, hanem még forrásokat is von el a rendszerből. Hiába emelik önök az előirányzatot, hogyha a pontszámokat - azokat a bizonyos pontszámokat, amely alapján a háziorvosok megkapják a pénzüket - lecsökkentik, méghozzá jelentősen csökkentik. Magyarországon a háziorvoslás azért tudott fejlődni, mert megérte háziorvosnak lenni. Most a finanszírozási rendelet változása - és ne felejtsük el, hogy a magánvállalkozókat sújtó tb-törvény miatt - jelentős károk fogják érni a jövőben a háziorvosokat.
Tisztelt Miniszter Úr! Három kérdésem lenne ezzel kapcsolatban önhöz: nem fél-e ön attól, hogy az alapellátásban komoly gondok lesznek a jövőben a rendelet és a tb-jogszabályok változása következtében; hogyan kívánja megvalósítani ön azt a kormányzati szándékot, hogy az alapellátásban dolgozók száma növekedjék; és végül: ön szerint megéri-e majd a jövőben háziorvosnak lenni?
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem