DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Asszony! Nem szórakozik a háziorvosokkal senki. Ezeket a javaslatokat az Országos Háziorvosi Intézet, a Magyar Orvosi Kamara, az EDDSZ képviselőinek a bevonásával készítettük elő. Még egyszer szeretném hangsúlyozni: nem hiszem, hogy csak a szakképesítés tényét kell honorálni, hanem a tényleges gondozási tevékenységet is a háziorvosi munkában. Tehát ha a szívkoszorúér-betegségek vagy a magas vérnyomás vagy a mozgásszervi megbetegedések területén a háziorvos ténylegesen gondozási munkát végez, akkor, azt hiszem, ezt is el kell ismerni; erre eddig nem volt lehetőség.
Ami pedig az önkormányzatok terheit illeti: a kormányzat szándéka, hogy a háziorvosi praxisok száma növekedjen, az egy orvosra jutó betegszám csökkenjen, és ezért az új háziorvosi praxisok létesítését idén is támogatjuk központi forrásokból is. Kifejezetten erre a célra 300 millió forintot különítettünk el a tárca költségvetésében. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem