AKAR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Szeretném aláhúzni, hogy a bankkonszolidáció százmilliárdjai az előző kormány működésének időszakában kerültek kiadásra. Azonkívül szeretném aláhúzni, hogy a múlt héten bevezetésképpen éppen a bankprivatizáció szükségességéről beszéltem, s akkor ellenzéki oldalról az hangzott el, hogy nem is értik, miért érvelek én emellett, hiszen a Házban e tekintetben egyetértés van.
Eszerint valószínűleg nincs egyetértés ebben a Házban, ön másként gondolja. Éppen tegnap lapozgattam egy gazdaságtörténeti könyvet: 1914-ben ebben az országban a bankrendszer többsége külföldi kézben volt. Tehát itt nem valami extra dologról van szó.
Azt gondolom, valóban, ezek a szakmai befektetők, akik most egyre nagyobb arányban a magyar bankrendszert tulajdonolják, garanciát jelentenek arra, hogy ne kelljen újabb százmilliárdokat kiadni későbbi, esetleges konszolidációk keretében.
Egy bankprivatizálásnál nem egyszerűen a vételárat kell nézni, bár megjegyzem, ön mindig elfeledkezik arról, hogy a Budapest Bank esetében is 23 százalék részvény még az állam kezében van, amit ha eladunk, az majd bevételt fog hozni. (Dr. Torgyán József: Majd eladják azt is!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem