DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Miniszter úr válaszát megtisztelőnek tartom, de engedje megjegyeznem, hogy nemcsak ön kezdeményezte a vizsgálatot, hanem én magam is - országgyűlési határozati javaslattal vizsgálóbizottság felállítását -, amely nélkülözhetetlen lesz annál is inkább, mert ön mégiscsak a magyar kormány tagjaként nem a világhírű Ganz hazai gyártását részesítette előnyben, hanem más beszerzést; hiszen 1995-ben negyven darab román gabonaszállító kocsit vásárolt a MÁV a Ples Rt.-n keresztül. Olyan kocsikat, amelyek már hat éve használaton kívül álltak egy aradi gyárban. Ezeket a román vasúti kocsikat a MÁV már 1992-ben visszautasította korszerűtlenségük miatt, és a munkavédelmi előírásainknak sem feleltek meg.
(14.20)
Most hirtelen korszerűvé váltak? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Horn Gyula és Iliescu... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ...ezekkel az ócskavaskocsikkal kívánja a magyar-román kapcsolatok fejlődését megalapozni? (Derültség és taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem