DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A MÁV Részvénytársaság az ország legnagyobb, száz százalékban állami tulajdonban lévő részvénytársasága, amely évről évre milliárdokat kap a központi költségvetéstől. Ezért is figyeljük érdeklődéssel az állami pénzek felhasználását a tárcánál, s természetesen azt is, hogyan korszerűsíti a teherszállító vasútikocsiparkját a MÁV.
Sajtóhírek és a MÁV belső ellenőrzési főosztályának vizsgálata szerint a teherkocsik leselejtezése hulladékvassá és új kocsik, elsősorban gabonaszállítók beszerzése külföldről mintegy egymilliárd forintos veszteséget okozott a MÁV-nak. A vizsgálat szerint a "tocsikolás" a közlekedési tárcánál is táptalajhoz jutott. Nevezetesen a Ples Rt. pályázat nélkül jutott többszáz millió forintos megbízáshoz, miközben a "tocsikolásban" Lotz miniszter úr engedélyével a MÁV Részvénytársaság elnöke, Kálnoki Kis Sándor is részt vehetett. Hogy hogyan? Úgy, hogy Lotz miniszter úr nem tartotta összeférhetetlennek, hogy a MÁV Részvénytársaság elnöke egyúttal egy olyan kft. tulajdonosa volt, amely a MÁV beszállítója is. Értesüléseink szerint más szoros üzleti kapcsolat és összefonódás is kialakult a MÁV, a közlekedési tárca felső vezetői és a beszerzést végző cég tulajdonosai, menedzsmentje között. Kérdezem ezek után az igen tisztelt miniszter urat, miért tűri a "tocsikolást" a tárcájánál.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a jobb oldali padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem