TARDOS MÁRTON

Teljes szövegű keresés

TARDOS MÁRTON
TARDOS MÁRTON (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban örvendetes dolog, amikor tényekről beszélünk és arról, hogy Magyarország az elmúlt időben milyen helyzetbe került, hogyan viszonyul az elmúlt hét év fejlődése a jelenlegi pillanathoz. Igazat adok annak a véleménynek, hogy nem lehet ‘94-et ‘97-tel összehasonlítani anélkül, hogy ne beszélnénk arról, hogy 1989-90-ben milyen folyamatok kezdődtek el az országban.
Azok a folyamatok, amelyekről hallottunk, valóban alapjában véve avval kapcsolatosak, hogy a rendszerváltás, a Szovjetunió összeomlása örvendetes jelenségként gazdasági nehézségeket és életszínvonal-csökkenést kellett jelentsen a magyar társadalom számára, akármilyen szomorú is ez a tény.
Ehhez a nagy változáshoz alkalmazkodott Magyarország 1989 óta folyamatosan. A ‘94-es év azért érdekes időszak, mert azt lehet megfigyelni, hogy a nemzeti jövedelem vagy a GDP katasztrofális csökkenése után a jövedelmek csökkenése nem következett be arányosan. A ‘94 után bekövetkező fájdalmas pillanatok, az a restrikció, aminek most vége van, azt eredményezte, hogy itt egy egyensúly állt elő. Ez az egyensúly valóban még törékeny, igazuk van a képviselő uraknak, amikor azt mondják, nem lehet csak örvendezni annak, hogy elindult egy lassú növekedés, de mégis azt lehet mondani, hogy most egyensúly is van, és egy lassú növekedés van, ennek vannak pozitív vonatkozásai. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP, az SZDSZ, a KDNP, a Fidesz, az MDF és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem