T. ASZTALOS ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ön is elmondta, hogy több kérdést vetett fel az energiaárakkal kapcsolatban. Most nehezen tudnék mindegyikre kimerítő választ adni, így kénytelen vagyok bizonyos szelektálásra.
Elsősorban szeretném leszögezni, hogy a kormány a január 1-jei energiaár-emelésével kapcsolatban úgy vélte, hogy a többlépcsős emelések után eljutottunk arra a kívánt szintre, ami után már negyedévenként csak a forint leértékeléséből adódó hatásokat kell kompenzálni. Tehát az április 1-jei energiaár-emelés is ezt a célt szolgálja.
A Magyar Energia Hivatalnak évenként egyszer lesz majd módja az energiaárak felülvizsgálatára annak következtében, hogy a megfelelő költségeket is elemezni kívánja. Természetesen képviselő úrnak igaza van abban, hogy bizonyos energiarendszerek tulajdonosai különböző problémáikkal fordultak a Magyar Energia Hivatalhoz, ennek a kérdéskörnek a vizsgálata folyamatban van.
Szeretnék egy pár szót szólni a kompenzációról, mert képviselő úr azt mondta, hogy nincs rendezve, nem nagyon látja ennek a módját, hogy hogyan alakul. Szeretném elmondani képviselő úrnak, hogy alapítványi formában működik ez a kompenzációs rendszer... (Dr. Pusztai Erzsébet közbevetésére:) ...működni fog, bocsánatot kérek, működni fog ez a kompenzációs rendszer. Az alapíró okirat elkészült, 1 milliárd forint az a kormány által elkülönített pénzügyi alap, amely ebben az alapítványban majd támogatást nyújt. Benyújtották a cégbírósághoz az alapító okiratot, a lebonyolítással kapcsolatos jegyzői feladatok szabályozásáról szóló kormányrendelet elkészült, így várhatóan egy hónapon belül (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) az érintettek már igénybe tudják venni az alapítvány által nyújtott támogatást, amire körülbelül 1 millió fogyasztó lesz igényjogosult. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem